Skip to content
Kezdőlap » Blog » Segítség, számítógépet vennék

Segítség, számítógépet vennék

  • by

Úgy érzed teljes káosz az egész, nem érted és nem is szertnél ezzel foglalkozni. Nem csak azt nem tudod, hogy milyen számítógép kéne a munkához vagy a gyereknek, de félsz, hogy átvernek. Használtat nem mersz az új meg akkora nyűg kiválasztani, hogy inkább bele sem kezdesz. Ne add fel, segítek!


Ha most lépsz be a számítógépes világba, akkor előfordulhat, hogy kissé káosznak érzed magad a különböző lehetőségek között. A megannyi kiegészítő neve ilyen-olyan márka Intel-AMD, SSD, HDD és miután idáig eljutottál a fene tudja, hogy DDR4 vagy DDR5 memóra, na jó, de el milyen kell nekem? Aztán mire kiválasztanád megint kezdődik minden előről, megszólal a belső hang minden egyes új találat után, hogy na de biztosan ez legyen, vagy inkább a másik? Jajj nem tudom és belül már totál eleged van az egészből, még meg sincs, de már utálod. Aztán van a másik fele, mikor teszel az egészre jó lesz az, egy laptopot, asztali számítógépet egy gyerek is meg tud venni és mikor hazaviszed összereakod, kinyitod elkezded használni akkor döbbensz rá, hogy hát bizony lassú. Fölöslegesnek érzed, hogy költöttél rá százezreket.

Ne hagyd magad elveszni, kérj tanácsod, segítek feltérképezni igényeidet, hogy könyebb legyen az indulás.

Hol is kezdjem?

Első lépésként gondold át, mire is használnád a számítógépet. Szeretnél-e csak internetezni és e-maileket írni, vagy esetleg filmezni vagy játékokat játszani is? A válasz meghatározza, milyen típusú és milyen specifikációjú gépet érdemes választanod.

Keret meghatározása

Egy szó mint száz a végén úgyis ez lesz a szűk keresztmetszeted. Fontos, hogy legyen meghatározott kereted a vásárláshoz. Gondold át, mennyit tudsz rászánni a számítógépre és esetleges kiegészítőkre, mint például monitorra vagy nyomtatóra.

Bár elsőre ijesztőnek tűnhetnek, de a processzor sebessége, a memória mérete és a tárhely kapacitása fontosak a gép teljesítményének megértéséhez. Ne aggódj, nem kell mindent elsajátítanod, de jó, ha legalább alapvetően tisztában vagy velük.

Laptop vagy asztali gép legyen?

Manapság, ha valaki pc-ről beszél az emberek nagy részének a fejében az első ami megjelenik az egy laptop. Ám sokan beleesnek abba a hibába, hogy megvásárolják a laptopot, viszont, amikor jönnének az igények, kéne egy bővítő kártya, több tárhely, egyéb kiegészítő akkor szembesülnek vele, hogy a mobilitás oltárán fel kell áldozzanak egyéb dolgokat, amelyeket nem, vagy csak kompromisszum árán tudnak megvalósítani.

Ha szeretnéd magaddal vinni a gépet, akkor egy könnyű és hordozható laptop vagy tablet lehet a jó választás. De ha otthoni használatra szánod, egy asztali gép is megfelelő lehet, amit aztán később apródonként fejleszthetsz, vagy ha csak egy komponens romlik el a gépben könyebb és költséghatékonyabb javítani.

Ne félj megkérdezni olyanoktól, akiknek van tapasztalatuk a számítógépekkel kapcsolatban. Egy barát, családtag vagy akár egy eladó a boltban segíthet abban, hogy világosabb képet kapj a különböző lehetőségekről.

Bár most talán csak alapvető dolgokat szeretnél csinálni a gépeddel, de később szükséged lehet frissítésekre vagy bővítésekre is. Gondold át, mennyire fontosak ezek a lehetőségek számodra.

Írhatnék neked ide akár egy regényt is, de unalmas lenne és senki nem olvasná úgy sem. Amennyiben úgy érzed, hogy elvesztél ebben a rengetegben, ne habozz, akár csak egy apróságnak tűnő kérdéssel is megkeresni, ígérem segítek eligazodni, hogy neked ne kelljen több órát eltölteni azzal, hogy próbálj infót találni a neten, hogy mi a legmegfelelőbb.


Keress bátran az alábbi elérhetőségeim egyikén.

E-mail: info@vincepc.hu

Tel.: +36 20 432 91 49

Vagy írj közvetlen üzenetet az oldalon ide kattintva.